Kennis van isolatie

Vele jaren ervaring met isolatiematerialen
Klik hier om terug naar de voorpagina te gaanKlik hier om terug naar de voorpagina te gaan
Kennis
AANNEMER / ZZPer BEL/APP VOOR ACTUELE PRIJZEN.

Dé isolatieleverancier van Nederland

Voor vloer-, wand- en dakisolatie

RH isolatie heeft vele jaren ervaring in de isolatiebranche. De opgedane kennis delen we graag met u. Of het nu gaat om de betekenis van isolatiewaarden of het voorkomen van koudebruggen in uw constructie, al deze zaken zijn van belang om een bedrijfspand of woning optimaal te isoleren.

A-keus

A-keus

A-keus isolatiemateriaal is een product waarop de fabrikant 100% kwaliteits- garantie geeft. Het product voldoet aan alle eisen, ook op het gebied van regelgeving. Mocht er sprake zijn van een fabricagefout, dan kan dit gereclameerd worden bij de fabrikant.

B-keus

B-keus isolatiemateriaal voldoet niet meer aan één of meer van de kwaliteits- eisen die een producent stelt en kan daarom niet meer als A-keus materiaal verkocht worden. Meestal gaat het om licht beschadigd materiaal of materiaal met maatverschillen dat nog prima te verwerken is. Daarom is B-keus materiaal voordeliger in te kopen en zit er op B-keus isolatie- materiaal geen garantie.

B-keus
De isolatiewaarde (lambda)

De isolatiewaarde (lambda)

De λ-waarde of lambdawaarde van een isolatiemateriaal geeft aan in welke mate het materiaal de warmte geleidt, uitgedrukt in W/mK. Hoe lager de λ-waarde van het materiaal, hoe beter het dus isoleert en warmteverlies tegenhoudt.

Rd-waarde

De Rd- waarde geeft aan hoe goed een isolatiemateriaal van een bepaalde dikte thermisch isoleert. Hoe hoger deze waarde, hoe beter is de thermische isolatie. De Rd waarde wordt berekend door de dikte van het isolatie- materiaal (in meters) te delen door de lambdawaarde.

Rd-waarde
Rc-waarde

Rc-waarde

De Rc-waarde is de totale isolatiewaarde (warmteweerstand) van een constructie. Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter het isolerende vermogen van de constructie

Koudebruggen

Koudebruggen zijn plaatsen waar de isolatieschil is onderbroken. Koude- bruggen hebben negatieve gevolgen want ze vergroten de warmteverliezen. Daarnaast bestaat op die plaatsen het gevaar van vochtafzetting door condensatie. Koudebruggen kunnen bestaan bij bijvoorbeeld de aansluiting van de muur naar ramen of deuren.

Koudebruggen
Koudebruggen voorkomen

Koudebruggen voorkomen

Koudebruggen kunnen voorkomen worden door te zorgen dat de isolatie- delen goed op elkaar en op het bouwwerk aansluiten en niet kunnen verzakken. Het is belangrijk dat tijdens het ontwerp en de bouwfase de grootste aandacht wordt besteed aan het voorkomen van koudebruggen.